CHOKLADKAKA FÖR SARGADE SJÄLAR
Förutom att denna kaka sätter guldkant på vilken dag som helst är den busenkel att göra och dessutom glutenfri. Win-win helt enkelt!
Ca 1o portioner
200 g smör
200 g mörk hackad choklad av god kvalitet
3 ägg
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl kakao
½ tsk salt
½ l vaniljglass
3 dl hackade, rostade hasselnötter
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör ned den hackade chokladen och låt den smälta samman med smöret.
Vispa ägg och socker lätt med en vanlig visp, ej elvisp. Tillsätt chokladsmöret och salt och rör samman till en smet. Vänd slutligen ned siktad kakao och rör samman.
Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen 13 - 15 minuter. Kakan ska fortfarande kännas lös i mitten när den är färdig. Ta ut kakan och låt den svalna något, sätt därefter in den i kylskåp och låt kallna.
Ta ut vaniljglassen och låt den bli mjuk och formbar. Vänd ned de hackade nötterna, men spara litet till servering. Servera kakan rumstempererad med glassen och toppa med litet hackade nötter.
Tips: Tänk på att verkligen låta chokladkakan stå till sig före servering. Allra bäst blir den om du bakar den en dag i förväg.
Ur GP Två Dagar 6/10-12
Bella
(som plötsligt blev en mycket sargad själ)
Förutom att denna kaka sätter guldkant på vilken dag som helst är den busenkel att göra och dessutom glutenfri. Win-win helt enkelt!
Ca 1o portioner
200 g smör
200 g mörk hackad choklad av god kvalitet
3 ägg
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl kakao
½ tsk salt
½ l vaniljglass
3 dl hackade, rostade hasselnötter
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör ned den hackade chokladen och låt den smälta samman med smöret.
Vispa ägg och socker lätt med en vanlig visp, ej elvisp. Tillsätt chokladsmöret och salt och rör samman till en smet. Vänd slutligen ned siktad kakao och rör samman.
Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 23 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen 13 - 15 minuter. Kakan ska fortfarande kännas lös i mitten när den är färdig. Ta ut kakan och låt den svalna något, sätt därefter in den i kylskåp och låt kallna.
Ta ut vaniljglassen och låt den bli mjuk och formbar. Vänd ned de hackade nötterna, men spara litet till servering. Servera kakan rumstempererad med glassen och toppa med litet hackade nötter.
Tips: Tänk på att verkligen låta chokladkakan stå till sig före servering. Allra bäst blir den om du bakar den en dag i förväg.
Ur GP Två Dagar 6/10-12
Bella
(som plötsligt blev en mycket sargad själ)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar