KRÄMIG NÖTKAKA MED APELSINGRÄDDE
En himmelsk kaka som ska vara lite kladdig i mitten.
3 dl hasselnötter
1 dl Arla smör- och rapsolja
2 dl socker
3 ägg
250 g Arla Köket Kesella Kvarg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
½ tsk bakpulver
Till servering:
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör- och rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av kvargen. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grovhacka resten av nötterna och strö över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och rör ned socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.
Ur Arla-kökets Vår nr 1/12
En himmelsk kaka som ska vara lite kladdig i mitten.
3 dl hasselnötter
1 dl Arla smör- och rapsolja
2 dl socker
3 ägg
250 g Arla Köket Kesella Kvarg
2 dl vetemjöl
2 krm salt
½ tsk bakpulver
Till servering:
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa 2 dl av nötterna och rör ihop med smör- och rapsolja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och hälften av kvargen. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ned i smeten. Häll den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grovhacka resten av nötterna och strö över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt svalna.
Vispa grädden och rör ned socker, resten av kvargen och apelsinskal. Servera apelsingrädden till kakan.
Ur Arla-kökets Vår nr 1/12
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar