fredag 28 april 2017

Jordnötsglass i pajskal med het kolasås

JORDNÖTSGLASS I PAJSKAL MED HET KOLASÅS

En riktigt smaskig glass gjord på färdig vaniljglass och jordnötssmör serverad tillsammans med en varm kolasås gjord på marshmallows. Bjud den i stället för lördagsgodis!

Ca 8 portioner

Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
3 msk socker

Fyllning:
1 l vaniljglass
ca 2 dl jordnötssmör med bitar (crunchy peanut butter)

Kolasås:
200 g mörk choklad i bitar
ca 2 dl (100 g) marshmallows, klippta i mindre bitar
3 dl mellangrädde

Garnering:
honungsrostade jordnötter


Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao och socker. Rör om så att allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Låt det kallna.

Halvtina glassen och blanda den med jordnötssmör. Vispa gärna med elvisp. Packa glassen i pajskalet och låt den stå minst 3 timmar övertäckt i frysen.

Blanda choklad, marshmallows och grädde i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills såsen börjar tjockna och choklad och marshmallows har smält.

Ta fram glasspajen 30 minuter innan den ska serveras. Strö på honungsrostade jordnötter (finns bland chipsen i butiken). Värm en kniv och skär glassen i bitar. Servera med varm kolasås.

Om du inte får tag i crunchy peanut butter kan du tillsätta 1 - 2 dl hackade jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar