JORDNÖTSGLASS I PAJSKAL MED HET KOLASÅS
En riktigt smaskig glass gjord på färdig vaniljglass och jordnötssmör serverad tillsammans med en varm kolasås gjord på marshmallows. Bjud den i stället för lördagsgodis!
Ca 8 portioner
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
3 msk socker
Fyllning:
1 l vaniljglass
ca 2 dl jordnötssmör med bitar (crunchy peanut butter)
Kolasås:
200 g mörk choklad i bitar
ca 2 dl (100 g) marshmallows, klippta i mindre bitar
3 dl mellangrädde
Garnering:
honungsrostade jordnötter
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao och socker. Rör om så att allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Låt det kallna.
Halvtina glassen och blanda den med jordnötssmör. Vispa gärna med elvisp. Packa glassen i pajskalet och låt den stå minst 3 timmar övertäckt i frysen.
Blanda choklad, marshmallows och grädde i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills såsen börjar tjockna och choklad och marshmallows har smält.
Ta fram glasspajen 30 minuter innan den ska serveras. Strö på honungsrostade jordnötter (finns bland chipsen i butiken). Värm en kniv och skär glassen i bitar. Servera med varm kolasås.
Om du inte får tag i crunchy peanut butter kan du tillsätta 1 - 2 dl hackade jordnötter.
En riktigt smaskig glass gjord på färdig vaniljglass och jordnötssmör serverad tillsammans med en varm kolasås gjord på marshmallows. Bjud den i stället för lördagsgodis!
Ca 8 portioner
Pajskal:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
3 msk socker
Fyllning:
1 l vaniljglass
ca 2 dl jordnötssmör med bitar (crunchy peanut butter)
Kolasås:
200 g mörk choklad i bitar
ca 2 dl (100 g) marshmallows, klippta i mindre bitar
3 dl mellangrädde
Garnering:
honungsrostade jordnötter
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, kakao och socker. Rör om så att allt blandas väl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Låt det kallna.
Halvtina glassen och blanda den med jordnötssmör. Vispa gärna med elvisp. Packa glassen i pajskalet och låt den stå minst 3 timmar övertäckt i frysen.
Blanda choklad, marshmallows och grädde i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills såsen börjar tjockna och choklad och marshmallows har smält.
Ta fram glasspajen 30 minuter innan den ska serveras. Strö på honungsrostade jordnötter (finns bland chipsen i butiken). Värm en kniv och skär glassen i bitar. Servera med varm kolasås.
Om du inte får tag i crunchy peanut butter kan du tillsätta 1 - 2 dl hackade jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar