JORDGUBBSPAJ
Den känns litet fransk, den här pajen. Frasig botten och somriga jordgubbar under ett krämigt täcke.
10 bitar
Pajskal:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl socker
150 g smör
Fyllning:
500 g jordgubbar (1 l)
1 dl vispgrädde
1 ägg
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
vaniljvisp eller glass till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop mjöl, bakpulver, salt, socker och smör skuret i bitar till en deg, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Ansa och skiva jordgubbarna och lägg dem på bottnen. Vispa ihop grädde, ägg, socker, potatismjöl och vaniljsocker tills det blir litet fastare. Häll smeten över jordgubbarna.
Grädda mitt i ugnen 45 minuter, tills pajen stannat och fått fin färg. Servera gärna med vaniljvisp eller glass.
Ur Buffé nr 5/2013
Den känns litet fransk, den här pajen. Frasig botten och somriga jordgubbar under ett krämigt täcke.
10 bitar
Pajskal:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl socker
150 g smör
Fyllning:
500 g jordgubbar (1 l)
1 dl vispgrädde
1 ägg
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
vaniljvisp eller glass till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop mjöl, bakpulver, salt, socker och smör skuret i bitar till en deg, antingen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Fyllning: Ansa och skiva jordgubbarna och lägg dem på bottnen. Vispa ihop grädde, ägg, socker, potatismjöl och vaniljsocker tills det blir litet fastare. Häll smeten över jordgubbarna.
Grädda mitt i ugnen 45 minuter, tills pajen stannat och fått fin färg. Servera gärna med vaniljvisp eller glass.
Ur Buffé nr 5/2013
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar