HILDURS FINA RABARBERPAJ
Det här receptet var ursprungligen infört i Allt om Mat nr 7 1974. Ett gammalt familjerecept som gått i arv. Pajsmeten ligger som ett luftigt täcke över de förkokta rabarberstjälkarna.
Ca 6 personer
3 - 5 rabarberstjälkar
1 - 2 msk socker
2 msk vatten
Smet:
100 g mandel
100 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär rabarbern i bitar. Sjud den ca 2 minuter under lock med socker och vatten. Låt rabarbern rinna av och lägg den i en smord, ugnssäker form.
Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Skilj äggulor från vitor. Rör smör, socker, mjöl och mandel och rör ned äggulorna. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem i smeten. Bred smeten ovanpå rabarbern. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Servera pajen med glass eller lättvispad grädde.
Det här receptet var ursprungligen infört i Allt om Mat nr 7 1974. Ett gammalt familjerecept som gått i arv. Pajsmeten ligger som ett luftigt täcke över de förkokta rabarberstjälkarna.
Ca 6 personer
3 - 5 rabarberstjälkar
1 - 2 msk socker
2 msk vatten
Smet:
100 g mandel
100 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär rabarbern i bitar. Sjud den ca 2 minuter under lock med socker och vatten. Låt rabarbern rinna av och lägg den i en smord, ugnssäker form.
Skålla, skala och hacka mandeln grovt. Skilj äggulor från vitor. Rör smör, socker, mjöl och mandel och rör ned äggulorna. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem i smeten. Bred smeten ovanpå rabarbern. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
Servera pajen med glass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar