torsdag 27 april 2017

Fyllda mini-petits-choux

FYLLDA MINI-PETITS-CHOUX

Små petits-choux med fyllning passar utmärkt att servera som entrérätt. De smakar också gott som tilltugg till soppa. Kom bara ihåg att inte öppna ugnsluckan förrän petits-choux är nästan färdiga. De kan sjunka och bli platta.

Ca 30 st

1 1/4 dl vatten
40 g smör eller margarin
1 dl mjöl
2 ägg

Kaviarfyllning:
2 dl crème fraîche
4 msk kaviar
3 - 4 msk finhackad lök

Skinkfyllning:
2 - 2½ dl smältost
4 skivor hackad rökt skinka
4 - 5 msk senap
2 kvistar hackad persilja

Garnering:
persilja eller dill


Koka upp vatten och matfett. Tillsätt allt mjölet på en gång och vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens botten. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt, tills smeten är helt slät, innan nästa ägg rörs ned. Vispa smeten blank och smidig.

Klicka eller spritsa ut smeten på smord plåt till små bollar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 15 - 20 minuter, tills petits-choux pöst upp och känns lätta. Låt dem svalna några minuter på plåten och lägg dem sedan på galler.

Fyllning: Blanda samman ingredienserna till en av fyllningarna eller båda. Klipp upp en öppning i sidan på varje petit-chou och lägg i fyllningen. Garnera med persilja eller dill.


Från Lätt & Läckert



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar