NÖT- OCH HALLONMUFFINS
Nötter i botten, färskost i glasyren och hallon på toppen.
Ca 15 st
100 g hasselnötter
150 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g mjukt smör
1½ dl florsocker
100 g färskost, t ex Philadelphia
finrivet skal av ½ citron
ca 1 msk pressad citronsaft
Garnering:
hallon
citronmeliss
Mal nötterna. Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och malda nötter och rör försiktigt ihop smeten. Klicka den i stadiga formar och grädda i 200° ca 10 - 12 minuter. Prova med sticka, är den inte torr gräddar du ytterligare någon minut. Låt svalna.
Rör ihop färskostglasyren. Spritsa eller klicka på den och garnera med hallon och citronmeliss.
Nötter i botten, färskost i glasyren och hallon på toppen.
Ca 15 st
100 g hasselnötter
150 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
50 g mjukt smör
1½ dl florsocker
100 g färskost, t ex Philadelphia
finrivet skal av ½ citron
ca 1 msk pressad citronsaft
Garnering:
hallon
citronmeliss
Mal nötterna. Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och malda nötter och rör försiktigt ihop smeten. Klicka den i stadiga formar och grädda i 200° ca 10 - 12 minuter. Prova med sticka, är den inte torr gräddar du ytterligare någon minut. Låt svalna.
Rör ihop färskostglasyren. Spritsa eller klicka på den och garnera med hallon och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar