måndag 3 juni 2019

Persikosmulpaj

PERSIKOSMULPAJ

6 - 8 portioner

Smuldeg:
100 g smör
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rörsocker

Fyllning:
8 persikor eller nektariner, väl mogna
½ dl rörsocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk kanel
muskotnöt


Sätt ugnen på 200°.

Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, havregryn, mjöl, bakpulver och rörsocker till en smuldeg i en skål.

Fyllning:
Skär persikorna eller nektarinerna i klyftor och lägg över dem i en pajform, ca 23 cm i diameter. Blanda socker, majsstärkelse, kanel och några riv på en muskotnöt och strö över persikorna i pajformen.

Strö smuldegen över persikorna och tillaga i ugnen tills smulpajen fått fin färg, ca 45 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar