PERSIKOSMULPAJ
6 - 8 portioner
Smuldeg:
100 g smör
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rörsocker
Fyllning:
8 persikor eller nektariner, väl mogna
½ dl rörsocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk kanel
muskotnöt
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, havregryn, mjöl, bakpulver och rörsocker till en smuldeg i en skål.
Fyllning:
Skär persikorna eller nektarinerna i klyftor och lägg över dem i en pajform, ca 23 cm i diameter. Blanda socker, majsstärkelse, kanel och några riv på en muskotnöt och strö över persikorna i pajformen.
Strö smuldegen över persikorna och tillaga i ugnen tills smulpajen fått fin färg, ca 45 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
6 - 8 portioner
Smuldeg:
100 g smör
1½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl rörsocker
Fyllning:
8 persikor eller nektariner, väl mogna
½ dl rörsocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk kanel
muskotnöt
Sätt ugnen på 200°.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, havregryn, mjöl, bakpulver och rörsocker till en smuldeg i en skål.
Fyllning:
Skär persikorna eller nektarinerna i klyftor och lägg över dem i en pajform, ca 23 cm i diameter. Blanda socker, majsstärkelse, kanel och några riv på en muskotnöt och strö över persikorna i pajformen.
Strö smuldegen över persikorna och tillaga i ugnen tills smulpajen fått fin färg, ca 45 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar