lördag 29 juni 2019

Saftig citron- och mandelkaka

SAFTIG CITRON- OCH MANDELKAKA

Enkel och fantastiskt god "rör-ihop-kaka".

8 - 10 bitar

125 g smör
2 ägg
1½ dl socker
3 dl mandelmjöl, ca 150 g
1½ tsk bakpulver
100 g mandelmassa
finrivet skal av 2 citroner
3 msk pressad citronsaft

Garnering:
1 dl pärlsocker

Tillbehör:
vispgrädde
färska jordgubbar


Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser, rör ihop smeten väl. Den ska alltså inte vispas. Häll smeten i formen och strö över pärlsocker. Baka i mitten av ugnen 25 - 30 minuter.Täck över kakan efter 15 minuter om den börjar bli mer än gyllenbrun. Låt svalna helt i formen och ställ sedan svalt, gärna i kyl över natten, innan den ska serveras.

Låt gärna kakan bli rumstempererad före servering med vispad grädde och färska jordgubbar.


Häll smeten i formen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar