LÄTTBAKADE RABARBER- OCH JORDGUBBSRUTOR
Härligt mjuksega och goda långpannerutor med choklad, rabarber och jordgubbar. Inget bakpulver behövs.
Ca 24 st
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 50 g ljus choklad, knappar eller hackad
2 - 2½ dl skuren rabarber och skivade jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och låt svalna litet innan äggen blandas i. Rör om med en träslev eller handvisp. Tillsätt socker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Strö på hackad choklad, rabarber och jordgubbar.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna under en upp-och-nedvänd plåt. Skär upp i rutor.
Härligt mjuksega och goda långpannerutor med choklad, rabarber och jordgubbar. Inget bakpulver behövs.
Ca 24 st
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 50 g ljus choklad, knappar eller hackad
2 - 2½ dl skuren rabarber och skivade jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och låt svalna litet innan äggen blandas i. Rör om med en träslev eller handvisp. Tillsätt socker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Strö på hackad choklad, rabarber och jordgubbar.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna under en upp-och-nedvänd plåt. Skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar