HALLONSMULPAJ
Ca 8 portioner
Smuldeg:
200 g smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk kanel
Fyllning:
500 g hallon
1 dl socker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
Sätt ugnen på 175°. Smöra en pajform, ca 23 cm i diameter.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, socker, bakpulver, ägg och kanel till en smuldeg och lägg hälften av den i botten på pajformen.
Fyllning:
Blanda hallon, socker, limeskal och -saft i en skål och bred ut i formen. Strö över resten av smuldegen.
Tillaga pajen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera pajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Ca 8 portioner
Smuldeg:
200 g smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 tsk kanel
Fyllning:
500 g hallon
1 dl socker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
Sätt ugnen på 175°. Smöra en pajform, ca 23 cm i diameter.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, socker, bakpulver, ägg och kanel till en smuldeg och lägg hälften av den i botten på pajformen.
Fyllning:
Blanda hallon, socker, limeskal och -saft i en skål och bred ut i formen. Strö över resten av smuldegen.
Tillaga pajen mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera pajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar