MARÄNGTÅRTA MED PASSIONSFRUKT OCH HALLON
12 - 16 bitar
Maräng:
6 äggvitor
3 dl socker
Passionsfruktscurd:
saft och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktsinkråm, ca 5 - 6 frukter
6 äggulor
1 dl socker
1 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt smör
Garnering och fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
färska hallon
Sätt ugnen på 100°. Klä en plåt med bakpapper.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vispa ned sockret litet i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. Bred ut marängen på plåten och baka i nedre delen av ugnen ca 1½ timme, tills marängen är helt genombakad. Låt svalna helt.
Passionsfruktscurd:
Vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning 2 minuter. Ta av från värmen och rör ned smöret. Låt svalna helt.
Dela marängbottnen i två delar. Bred eller spritsa passionsfruktscurden i botten, sedan grädde och hallon. Lägg den andra marängbotten ovanpå.
Garnera valfritt med t ex vispgrädde och hallon.
12 - 16 bitar
Maräng:
6 äggvitor
3 dl socker
Passionsfruktscurd:
saft och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktsinkråm, ca 5 - 6 frukter
6 äggulor
1 dl socker
1 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt smör
Garnering och fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
färska hallon
Sätt ugnen på 100°. Klä en plåt med bakpapper.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Vispa ned sockret litet i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Känn med fingertopparna att sockerkristallerna löst upp sig. Bred ut marängen på plåten och baka i nedre delen av ugnen ca 1½ timme, tills marängen är helt genombakad. Låt svalna helt.
Passionsfruktscurd:
Vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning 2 minuter. Ta av från värmen och rör ned smöret. Låt svalna helt.
Dela marängbottnen i två delar. Bred eller spritsa passionsfruktscurden i botten, sedan grädde och hallon. Lägg den andra marängbotten ovanpå.
Garnera valfritt med t ex vispgrädde och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar