JORDGUBBSTÅRTA MED CHOKLADMOUSSE
Vit och mörk choklad i tårtan passar perfekt med massor av saftiga jordgubbar.
8 - 10 bitar
Botten:
75 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
100 g mörk choklad
Mousse:
200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
125 g Kesella 10%
röd hushållsfärg
Garnering:
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget under vispning. Blanda vetemjöl och kakao, sikta ned det i äggsmeten under omrörning. Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad och vänd ned i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda ca 15 minuter och låt svalna i formen.
Mousse:
Hacka chokladen och smält i en skål över vattenbad. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig och vänd ned kesellan. Vänd ned gräddblandningen litet i taget i den smälta chokladen, färga med några droppar hushållsfärg till önskad nyans. Häll moussen över bottnen i formen och låt stå i kyl 4 - 5 timmar före servering.
Lossa tårtan från formen och lägg på fat. Garnera med ett berg av jordgubbar. Servera resterande i en separat skål.
Vit och mörk choklad i tårtan passar perfekt med massor av saftiga jordgubbar.
8 - 10 bitar
Botten:
75 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk kakao
100 g mörk choklad
Mousse:
200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
125 g Kesella 10%
röd hushållsfärg
Garnering:
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget under vispning. Blanda vetemjöl och kakao, sikta ned det i äggsmeten under omrörning. Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad och vänd ned i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda ca 15 minuter och låt svalna i formen.
Mousse:
Hacka chokladen och smält i en skål över vattenbad. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig och vänd ned kesellan. Vänd ned gräddblandningen litet i taget i den smälta chokladen, färga med några droppar hushållsfärg till önskad nyans. Häll moussen över bottnen i formen och låt stå i kyl 4 - 5 timmar före servering.
Lossa tårtan från formen och lägg på fat. Garnera med ett berg av jordgubbar. Servera resterande i en separat skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar