ÄPPEL- OCH KANELMUFFINS
Saftigt gott med klassikern äpple och kanel.
Ca 12 st
125 smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 mindre äpplen
ca 1 msk socker
1 - 2 tsk kanel
Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ned under omrörning. Rör ned mjölken.
Kärna ur äpplena. Tärna det ena äpplet och skiva det andra i tunna skivor. Strö över socker och kanel.
Vänd ned äppeltärningarna i smeten och fördela den i stadiga formar. Lägg på äppelskivorna, strö över litet socker och grädda i 200° 15 - 18 minuter.
Saftigt gott med klassikern äpple och kanel.
Ca 12 st
125 smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 mindre äpplen
ca 1 msk socker
1 - 2 tsk kanel
Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ned under omrörning. Rör ned mjölken.
Kärna ur äpplena. Tärna det ena äpplet och skiva det andra i tunna skivor. Strö över socker och kanel.
Vänd ned äppeltärningarna i smeten och fördela den i stadiga formar. Lägg på äppelskivorna, strö över litet socker och grädda i 200° 15 - 18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar