BJÖRNBÄRSSMULPAJ
6 - 8 portioner
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl socker
Fyllning:
500 g björnbär
1½ dl socker
2 msk majsstärkelse
Smuldeg:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 dl havregryn
½ dl pumpakärnor
Pajdeg:
Mixa smör, mjöl, ägg och socker till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning:
Blanda björnbär, socker och majsstärkelse och häll i pajformen.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, mjöl, rörsocker, havregryn och pumpakärnor till en smuldeg. Strö detta över björnbären i formen.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
6 - 8 portioner
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl socker
Fyllning:
500 g björnbär
1½ dl socker
2 msk majsstärkelse
Smuldeg:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 dl havregryn
½ dl pumpakärnor
Pajdeg:
Mixa smör, mjöl, ägg och socker till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning:
Blanda björnbär, socker och majsstärkelse och häll i pajformen.
Smuldeg:
Nyp samman rumsvarmt smör, mjöl, rörsocker, havregryn och pumpakärnor till en smuldeg. Strö detta över björnbären i formen.
Tillaga i ugnen ca 40 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar