SAFTIG CITRONSOCKERKAKA
En klassisk sockerkaka med mild smak av citron.
14 bitar
100 g rumsvarmt smör
3½ dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
rivet skal av 1½ citron
2 msk pressad citronsaft
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ned det i smeten tillsammans med mjölk samt citronskal och -saft. Häll smeten i en väl smord och bröad hålform som rymmer drygt 2 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna. Pudra ev med florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar