APELSIN- OCH CHOKLADMUFFINS
Överraska med en plåt nygräddade muffins!
16 st
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
100 g mörk choklad
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
2 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
ca 100 g mörk choklad
apelsinskivor
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen fint. Blanda mjöl, bakpulver och choklad och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölk, smör samt apelsinskal och -saft.
Fyll stabila muffinsformar till ca 3/4 med smet. Grädda dem mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt muffinsen svalna.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Garnera muffinsen med choklad och apelsinskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar