CHOKLADRUTOR MED MOUSSE
Moussen smaksätts med apelsin, mango och passionsfrukt.
24 st
200 g smör
3 ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad
1½ dl matlagningsgrädde
Mousse:
3 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
2 äggulor
½ dl florsocker
2 msk koncentrerad apelsinjuice
3/4 dl mixad mango
fruktkött från 3 - 4 passionsfrukter
Garnering:
apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver. Sikta ned blandningen i smeten och vänd försiktigt runt tills det blandats. Hacka chokladen och rör ned den, grädde och smält smör i smeten.
Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Låt juicen knappt koka upp och ta från värmen. Lägg gelatinbladen i juicen och rör tills de smält. Tillsätt mango och passionsfrukt. Blanda gelatinblandningen med äggulesmeten och vänd försiktigt i grädden.
Bred moussen över kakan och låt stå i kylen nåra timmar tills den stelnat. Skär kakan i rutor och dekorera med rivet apelsinskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar