HAVREKAKOR MED VIT CHOKLAD
Goda småkakor som bakas i långpanna. Lätta att baka och frysa in.
30 st
100 g vit choklad
6 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 citroner
200 g smör
2 msk honung
Hacka chokladen grovt. Rör ihop den med de torra ingredienserna och citronskalet. Blanda väl. Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft. Smält smöret. Rör ned honungen och blanda sedan ned detta i den torra blandningen. Rör om väl.
Bred ut smeten jämntjockt i en långpanna, ca 25 x 30 cm med 2 - 3 cm hög kant, klädd med bakpapper. Grädda i ugnen 12 - 15 minuter.
Låt kakan svalna något, men ställ den inte kallt. Kakan är lättast att skära när den är rumstempererad. Skär i långsmala rektangulära bitar, 3 x 10 cm. Lägg i lufttät burk med bakplåtspapper emellan. Går bra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar