LÅNGPANNERUTOR MED BÄR
Härligt kladdiga blir de här rutorna där en del av mjölmängden bytts ut mot marsánpulver.
32 st
300 g smör
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl snabbmarsánpulver
för kallrörd sås
6 ägg
250 g frysta hallon och blåbär
Sätt ugnen på 175 grader, helst varmluft.
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt smöret och rör om. Rör sist i de frysta bären. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm och med minst 5 cm hög kant, klädd med bakpapper. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen till nästa dag.
Skär kakan i ca 4 x 6 cm stora bitar, gärna med varm kniv. Servera den rumstempererad, gärna med crème fraîche eller yoghurt och mer bär om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar