måndag 15 februari 2021

Citruskakor med tryffel

CITRUSKAKOR MED TRYFFEL

Len chokladtryffelkräm rundar av de läckra kakorna med smak av både citron och lime.

Ca 50 st

250 g rumsvarmt smör
3½ dl socker
1 ägg
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
½ dl pressad citronsaft
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 krm salt

Garnering:
socker

Fyllning:
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker krämigt. Tillsätt ägg, skal och saft av lime och citron och rör samman. Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg. Forma degen till små bollar, rulla dem i socker och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Hacka chokladen. Värm grädden och ta den från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt krämen stelna till sprits- eller bredbar konsistens. 

Spritsa eller bred krämen på undersidorna på hälften av kakorna. Lägg sedan ihop dem med resterande kakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar