KÄRLEKSMUMS MED PASSION
En ny, spännande variant - chokladkaka med smak av kaffe toppas här med en härlig passionsfruktsglasyr.
12 bitar
125 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 msk snabbkaffepulver
Glasyr:
150 g smör
5 dl florsocker
3 passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
Smält smöret på låg värme, tillsätt mjölken och dra av från värmen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vanilj, bakpulver, mjöl, kakao och kaffepulver. Sikta ned det i smeten. Tillsätt smöret och mjölken och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform och grädda kakan i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Känn med en sticka att kakan inte är för kladdig inuti.
Ställ formen på bakgaller. Påbörja gärna glasyren medan kakan bakas.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, dra från värmen och tillsätt florsocker. Dela och gröp ur fruktköttet ur passionsfrukten och tillsätt det. Blanda väl, gärna med ballongvisp.
Bred glasyren över den ljumma kakan när den fortfarande är kvar i bakformen. Ta kakan ur formen först när den är sval och glasyren stelnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar