måndag 15 februari 2021

Citronmazariner

CITRONMAZARINER

Mazarinerna kan dekoreras med en klassisk florsockerglasyr eller med litet siktat florsocker. Du kan byta ut rivet citronskal mot mortlad kardemumma eller vanilj i fyllningen och lägg sylt eller äppelmos i botten i stället för lemon curd.

10 - 12 st

Mördeg:
150 g kallt smör
3½ dl vetemjöl
4 msk socker

Fyllning:
200 g riven mandelmassa
2 msk socker
80 g rumsvarmt smör
2 ägg
1½ msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
rivet skal av 1 citron
½ burk lemon curd
florsocker


Skär smöret i bitar och lägg i en skål med mjöl och socker. Arbeta snabbt ihop degen med händerna eller i matberedare. Kör snabbt till en smulig massa och nyp sedan ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen medan du gör fyllningen.

Vispa ihop mandelmassa, socker och smör i en skål, gärna med elvisp. Knäck ned ett ägg i taget i smeten och tillsätt mjöl, bakpulver och citronskal. Kavla ut mördegen till en tunn platta. Dela degen i 10 - 12 bitar och tryck ut varje platta i en mazarinform. Skär bort överflödig deg från kanterna. 

Klicka litet lemon curd i bottnen av varje form och fördela mazarinfyllningen ovanpå. Grädda mazarinerna mitt i ugnen tills de är gyllene, ca 20 minuter. Låt mazarinerna svalna och dekorera dem sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar