MOROTSKAKA I LÅNGPANNA
48 bitar
400 g morötter
6 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
2 msk bakpulver
3 msk malen kanel
3 msk malen kardemumma
2 msk malen ingefära
2 krm salt
3 dl solrosolja
Färskostkräm:
150 g smör
300 g naturell färskost
1½ dl florsocker
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och riv morötterna fint. Krama ur den väl. Lägg alla ingredienser i en stor bunke och blanda väl, eller blanda smeten i en bakmaskin med vingen. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm med ca 5 cm hög kant, med bakplåtspapper. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 40 - 45 minuter. Kakan ska ha stelnat och vara fast när du "klappar" den lätt ovanpå.
Färskostkräm:
Smält smöret och vispa ihop med färskost och florsocker till en slät kräm, gärna med elvisp. Börja på låg hastighet, det skvätter lite, och öka successivt. Smaka av med florsocker, tillsätt mer om du vill att frostingen ska vara sötare.
Bred krämen på kakan när den svalnat helt. Låt gärna kakan stå i kylen innan du skär den i rutor. Om du har ont om plats i kylen, så dela kakan i två halvor innan du brer på färskostkrämen. Lägg dem gärna på två brickor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar