CHOKLADTÅRTA MED NOUGAT
Servera med litet grädde.
8 bitar
3 ägg
2½ dl socker
125 g mörk choklad
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Topping:
75 g mörk choklad
125 g nougat
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
valfri frukt eller bär
mynta eller citronmeliss
ev ätbart guldpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Hacka och smält chokladen med smöret på svag värme. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ned mjölblandningen och chokladsmeten växelvis i äggvispet till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnens nedre del 20 - 22 minuter. Låt svalna i formen.
Topping:
Hacka chokladen och riv nougaten. Smält dem tillsammans på svag värme. Bred det över kakan och ställ kallt att stelna.
Lossa kakan ur formen, skär i bitar och lägg på fat. Spritsa eller klicka över vispad grädde och garnera med önskat tillbehör. Strö ev över guldpulver för en lyxig känsla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar