torsdag 30 april 2015

Snittkakor

SNITTKAKOR

Med det här receptet får du tre sorters kakor - sirapsbröd, chokladsnittar och citronsnittar.

Ca 30 st

Grunddeg:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk ljus sirap
½ tsk vaniljsocker
3 dl fin glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Smak 1:
1 msk kakao
äggvita till pensling
pärlsocker

Smak 2:
finrivet skal av ½ citron

Garnering:
2 msk florsocker
½ tsk saft av citron
finrivet citronskal


Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till gunddegen. Dela den i tre jämnstora degbitar. Arbeta in kakao i den ena degbiten och smaksätt den andra med finrivet citronskal. Den tredje behöver inte smaksättas.

Rulla ut alla tre degbitarna till ca 35 långa jämntjocka längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem lätt.

Pensla chokladlängden med äggvita och strö över litet pärlsocker. Grädda dem i mitten av ugnen 12 - 15 minuter. Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är varma.

Blanda ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyr och ringla den över citronsnittarna innan de säras åt. Strö över litet finrivet citronskal.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar