RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT HAVRETÄCKE
Havregryn, rörsocker och sirap garanterar extra knäckig känsla och smak på denna supergoda rabarberpaj med knaprigt täcke.
1 paj = 6 - 8 bitar
14 dl rabarber i mindre bitar
125 g smör eller margarin
½ dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
2½ dl havregryn
1½ dl rörsocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
½ tsk bakpulver
Servering:
lättvispad grädde eller glass
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg rabarberbitarna i en lättsmord pajform. Smält matfettet i en kastrull. Rör ned grädde och sirap, ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan att svalna.
Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll över den avsvalnade matfettsblandningen och rör till en slät men kladdig smet. Klicka smeten jämnt över rabarberbitarna i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter och servera gärna litet lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Från Allers nr 18/15
Havregryn, rörsocker och sirap garanterar extra knäckig känsla och smak på denna supergoda rabarberpaj med knaprigt täcke.
1 paj = 6 - 8 bitar
14 dl rabarber i mindre bitar
125 g smör eller margarin
½ dl vispgrädde
3/4 dl ljus sirap
2½ dl havregryn
1½ dl rörsocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
½ tsk bakpulver
Servering:
lättvispad grädde eller glass
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg rabarberbitarna i en lättsmord pajform. Smält matfettet i en kastrull. Rör ned grädde och sirap, ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan att svalna.
Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Häll över den avsvalnade matfettsblandningen och rör till en slät men kladdig smet. Klicka smeten jämnt över rabarberbitarna i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter och servera gärna litet lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Från Allers nr 18/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar