RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD
Ca 12 normalstora muffins
150 g späda rabarberstjälkar
3 - 4 msk socker
2 tsk malen kanel
Smet:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhacket med socker och kanel.
Smet:
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om.
Grovhacka chokladen och vänd ned i smeten. Vänd ned hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Ca 12 normalstora muffins
150 g späda rabarberstjälkar
3 - 4 msk socker
2 tsk malen kanel
Smet:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhacket med socker och kanel.
Smet:
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om.
Grovhacka chokladen och vänd ned i smeten. Vänd ned hälften av rabarbern. Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar