RABARBERCOBBLER
Ungefär som en smulpaj fast med ägg i smultäcket. Baka den med rabarber eller säsongens bär.
Ca 8 portioner
Cobbler:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1½ dl havregryn
½ dl vispgrädde
1 ägg
mandelspån
Fyllning:
Ca 400 g rabarber
3 msk smör eller margarin
4 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Cobbler:
Vispa matfett och socker med elvisp i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Sikta ned detta i smörblandningen. Vänd ned havregrynen. Vispa sist ned grädde samt ägg. Fördela blandningen över rabarberbitarna och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Cobblern ska bli fin och gyllene.
Ansa och skiva rabarberstjälkarna i 1 cm långa bitar. Stek dem hastigt i matfett och strö över socker. Fördela rabarbern i en smord ugnsform, ca 20 cm i diameter, eller i 4 portionsformar.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ungefär som en smulpaj fast med ägg i smultäcket. Baka den med rabarber eller säsongens bär.
Ca 8 portioner
Cobbler:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1½ dl havregryn
½ dl vispgrädde
1 ägg
mandelspån
Fyllning:
Ca 400 g rabarber
3 msk smör eller margarin
4 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Cobbler:
Vispa matfett och socker med elvisp i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Sikta ned detta i smörblandningen. Vänd ned havregrynen. Vispa sist ned grädde samt ägg. Fördela blandningen över rabarberbitarna och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Cobblern ska bli fin och gyllene.
Ansa och skiva rabarberstjälkarna i 1 cm långa bitar. Stek dem hastigt i matfett och strö över socker. Fördela rabarbern i en smord ugnsform, ca 20 cm i diameter, eller i 4 portionsformar.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar