Fyll rulltårtan med färskost, jordgubbar och sylt. Fräscht och gott!
12 skivor
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g kylskåpskall färskost
50 g fint hackade jordgubbar
ca 1 dl jordgubbssylt
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ned det i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 minuter, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som rulltårtan gräddats på. Låt svalna under en fuktig handduk.
Fyllning:
Vispa smöret riktigt vitt och smidigt. Tillsätt florsocker och vanilj. Vispa i ytterligare någon minut. Rör i färskosten. Bred ett tunt lager av krämen ovanpå bottnen. Strö på jordgubbsbitarna. Bred på ett tunt lager jordgubbssylt och rulla samman från långsidan.
Förvara rulltårtan kallt, insvept i plastfolie. Skär i skivor vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar