LÄTTBAKADE SYLTSNITT
Fyll med marmelad och baka ut till längder innan du skär upp i snitt. Så gott!
36 st
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 ägg
3½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl jordgubbsmarmelad
ca 1 dl florsocker
ca 3/4 msk vatten
Topping:
torkade jordgubbar
lavendel
hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 225°.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Rör ihop till en deg. Dela degen i 3 bitar och forma längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Tryck en liten fördjupning längs med mitten. OBS! Gör en provkaka - om den flyter ut tillsätter du en aning mer mjöl till degen. Fyll fördjupningen med marmeladen och grädda längderna ca 15 minuter.
Blanda florsocker och vatten och ringla över kakorna. Strö över önskad topping innan glasyren har stelnat och skär upp längderna i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar