CHOKLADRUTOR MED KAFFESMAK
20 rutor
125 g smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl vetemjöl
4 - 5 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
Glasyr och garnering:
125 g smör
50 g mörk choklad
2 msk bryggt kaffe
2½ dl florsocker
2 msk kakao
2 dl rostade kokosflingor
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned i smeten varvat med grädden och smöret. Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 30 cm. Grädda i 200° 15 - 18 minuter.
Glasyr:
Smält smöret och tillsätt hackad choklad. Dra kastrullen från värmen och rör tills allt har smält. Häll i kaffe och rör ned florsocker blandat med kakao. Bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar