PINOCCHIOKLADDKAKA MED JORDGUBBAR
Den ljuvliga pinocchiotårtan i kladdkakeversion. Magiskt god, med maräng på toppen.
10 bitar
225 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
4 ägg
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
½ dl mandelspån
Servering:
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt svalna. Blanda socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Rör i smör och ägg och blanda om till en smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka marängen över smeten och strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna.
Servering:
Vispa grädden och bred eller spritsa ut den på kakan. Toppa med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar