MAZARINKAKA MED JORDGUBBAR
Med bara 6 ingredienser bakar du den här goda kakan med mandelmassa och mandelmjöl.
12 bitar
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
3/4 dl mandelmjöl
Fyllning:
1 fp vaniljvisp, 2½ dl
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa den lätt med mandelmjöl.
Riv mandelmassan grovt. Vispa den smidig ihop med smör. Vispa i ett ägg i taget och rör sist i mandelmjöl. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter och låt svalna.
Vispa vaniljvispen hårt och klicka den över kakan. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. LÄgg dem i vaniljvispen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar