SOCKERKAKA MED CITRONSMAK
150 g smör eller margarin
200 g socker
4 ägg
1 dl grädde
saft av 1 citron
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Smörj en hög kakform väl, bröa med riven mandel och socker och ställ svalt.
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggulor, grädde och citronsaft. Blanda och rör ned mjöl och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter i 200 grader.
En glasyr av ½ msk citronsaft och 1 dl florsocker gör kakan extra festlig.
150 g smör eller margarin
200 g socker
4 ägg
1 dl grädde
saft av 1 citron
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Smörj en hög kakform väl, bröa med riven mandel och socker och ställ svalt.
Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggulor, grädde och citronsaft. Blanda och rör ned mjöl och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter i 200 grader.
En glasyr av ½ msk citronsaft och 1 dl florsocker gör kakan extra festlig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar