OREO- OCH HALLONCHEESECAKE
En somrig cheesecake med fin hallonsmak på en härlig botten av oreokakor.
Ca 14 bitar
Botten:
150 g smör eller margarin
2 pkt oreokakor à 150 g
Cheesecakesmet:
500 g frysta eller färska hallon
800 g naturell cream cheese
2 tsk vaniljpulver
4 - 5 dl florsocker
8 gelatinblad
Botten:
Smält matfettet. Mixa oreokakorna till fina smulor i en matberedare och blanda med det smälta matfettet. Klä en liten långpanna, ca 20 x 25 cm, med plastfolie och tryck ut kexmassan. Ställ den i kylen.
Låt hallonen tina om du använder frysta hallon. Vispa cream cheese, vaniljpulver och florsocker fluffigt ihop med hälften av hallonen. Rör försiktigt ned resterande hallon så de förblir hela.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Krama ur dem litet när de är mjuka och smält ihop på låg värme i en kastrull med litet av cream cheese-smeten. Rör sedan ihop det med resten av smeten. Låt stå kallt tills den har satt sig, minst två timmar.
Från Allers nr 21/15
En somrig cheesecake med fin hallonsmak på en härlig botten av oreokakor.
Ca 14 bitar
Botten:
150 g smör eller margarin
2 pkt oreokakor à 150 g
Cheesecakesmet:
500 g frysta eller färska hallon
800 g naturell cream cheese
2 tsk vaniljpulver
4 - 5 dl florsocker
8 gelatinblad
Botten:
Smält matfettet. Mixa oreokakorna till fina smulor i en matberedare och blanda med det smälta matfettet. Klä en liten långpanna, ca 20 x 25 cm, med plastfolie och tryck ut kexmassan. Ställ den i kylen.
Låt hallonen tina om du använder frysta hallon. Vispa cream cheese, vaniljpulver och florsocker fluffigt ihop med hälften av hallonen. Rör försiktigt ned resterande hallon så de förblir hela.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Krama ur dem litet när de är mjuka och smält ihop på låg värme i en kastrull med litet av cream cheese-smeten. Rör sedan ihop det med resten av smeten. Låt stå kallt tills den har satt sig, minst två timmar.
Från Allers nr 21/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar