SMULPAJ MED RABARBER OCH LIME
Det kan aldrig gå fel med rabarberpaj! Den här smulpajen får det lilla extra av en frisk smak av lime. Du kan välja att använda frysta eller färska rabarber. Frysta behöver inte tinas innan de tillagas i kompotten.
Ca 4 - 6 personer
1 kg rabarber
2 dl socker
saft av 5 limefrukter
ev majsstärkelse utrörd i vatten
½ dl pärlsocker
Smuldeg:
150 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limefrukter
Till servering:
glass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 225 grader.
Smuldeg:
Rör ihop matfettet med resterande ingredienser.
Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrörd i vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens. Lägg den i en smord form, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.
Baka i varm ugn tills pajen är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Från Allers nr 21/15
Det kan aldrig gå fel med rabarberpaj! Den här smulpajen får det lilla extra av en frisk smak av lime. Du kan välja att använda frysta eller färska rabarber. Frysta behöver inte tinas innan de tillagas i kompotten.
Ca 4 - 6 personer
1 kg rabarber
2 dl socker
saft av 5 limefrukter
ev majsstärkelse utrörd i vatten
½ dl pärlsocker
Smuldeg:
150 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limefrukter
Till servering:
glass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 225 grader.
Smuldeg:
Rör ihop matfettet med resterande ingredienser.
Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrörd i vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens. Lägg den i en smord form, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.
Baka i varm ugn tills pajen är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Från Allers nr 21/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar