fredag 8 maj 2015

Obakad cheesecake med vit choklad och jordgubbar

OBAKAD CHEESECAKE MED VIT CHOKLAD
OCH JORDGUBBAR

Ibland kan det vara skönt att slippa använda ugnen! Här är en snabbakad och smarrig variant på cheesecake med en annorlunda botten.

Ca 12 personer

Botten:
4 dl pumpakärnor
20 torkade aprikoser, ca 150 g
3 msk kokosfett

Fyllning:
300 g vit choklad
2 burkar mascarponeost à 250 g
3 dl jordgubbsmarmelad med fast
konsistens, ca 400 g
ca 5 jordgubbar


Botten:
Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare till en fin massa som börjar gå ihop. Tryck ut i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20 x 25 cm. Ställ i kylen.

Smält chokladen över varmt vattenbad. Blanda ned mascarponeosten och värm på tills krämen är slät. Ta bort från vattenbadet. Värm jordgubbsmarmeladen så den blir litet flytande och rör ned slarvigt i mascarpone- och chokladkrämen. Bred ut över bottnen i formen. Skiva jordgubbarna och lägg ut på krämen så de får stelna med.

Låt stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30 - 40 minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar