OBAKAD CHEESECAKE MED VIT CHOKLAD
OCH JORDGUBBAR
Ibland kan det vara skönt att slippa använda ugnen! Här är en snabbakad och smarrig variant på cheesecake med en annorlunda botten.
Ca 12 personer
Botten:
4 dl pumpakärnor
20 torkade aprikoser, ca 150 g
3 msk kokosfett
Fyllning:
300 g vit choklad
2 burkar mascarponeost à 250 g
3 dl jordgubbsmarmelad med fast
konsistens, ca 400 g
ca 5 jordgubbar
Botten:
Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare till en fin massa som börjar gå ihop. Tryck ut i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20 x 25 cm. Ställ i kylen.
Smält chokladen över varmt vattenbad. Blanda ned mascarponeosten och värm på tills krämen är slät. Ta bort från vattenbadet. Värm jordgubbsmarmeladen så den blir litet flytande och rör ned slarvigt i mascarpone- och chokladkrämen. Bred ut över bottnen i formen. Skiva jordgubbarna och lägg ut på krämen så de får stelna med.
Låt stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30 - 40 minuter.
OCH JORDGUBBAR
Ibland kan det vara skönt att slippa använda ugnen! Här är en snabbakad och smarrig variant på cheesecake med en annorlunda botten.
Ca 12 personer
Botten:
4 dl pumpakärnor
20 torkade aprikoser, ca 150 g
3 msk kokosfett
Fyllning:
300 g vit choklad
2 burkar mascarponeost à 250 g
3 dl jordgubbsmarmelad med fast
konsistens, ca 400 g
ca 5 jordgubbar
Botten:
Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare till en fin massa som börjar gå ihop. Tryck ut i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20 x 25 cm. Ställ i kylen.
Smält chokladen över varmt vattenbad. Blanda ned mascarponeosten och värm på tills krämen är slät. Ta bort från vattenbadet. Värm jordgubbsmarmeladen så den blir litet flytande och rör ned slarvigt i mascarpone- och chokladkrämen. Bred ut över bottnen i formen. Skiva jordgubbarna och lägg ut på krämen så de får stelna med.
Låt stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30 - 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar