PAJ MED SVARTA VINBÄR OCH FÄRSKOST
8 personer
Deg:
80 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl socker
1 ägg
3½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g kesella
1 ägg
1½ dl socker
2½ dl färska svarta vinbär
Vispa matfett och socker luftigt. Vispa ned ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen upp på kanterna.
Rör ihop kesella, socker och ägg, häll smeten i formen och strö över bären. Baka i 175 graders ugn ca 1 timme.
8 personer
Deg:
80 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl socker
1 ägg
3½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 g kesella
1 ägg
1½ dl socker
2½ dl färska svarta vinbär
Vispa matfett och socker luftigt. Vispa ned ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen upp på kanterna.
Rör ihop kesella, socker och ägg, häll smeten i formen och strö över bären. Baka i 175 graders ugn ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar