MAMSELLS JORDGUBBSTÅRTA
Bottnar:
4 ägg
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkräm
rivet skal av 1 apelsin
3/4 - 1 l jordgubbar
eller 1 pkt djupfrysta, tinade
Garnering:
2 dl vispgrädde
½ l färska jordgubbar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda och tillsätt övriga ingredienser och rör tills allt är väl blandat. Häll smeten i smord och bröad tårtform, ca 22 cm i diameter eller en 2-liters kakform. Grädda 30 - 35 minuter i 200 grader och låt kakan svalna.
Mosa jordgubbarna och blanda ned apelsinskalet i vaniljkrämen. Dela kakan i två eller tre bottnar och lägg ihop dem med jordgubbar och vaniljkräm emellan. Så långt kan man förbereda dagen innan och tårtan blir också saftigast så. Garnera strax före serveringen med vispad grädde, hela jordgubbar ovanpå tårtan och skivade runt om.
Bottnar:
4 ägg
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vaniljkräm
rivet skal av 1 apelsin
3/4 - 1 l jordgubbar
eller 1 pkt djupfrysta, tinade
Garnering:
2 dl vispgrädde
½ l färska jordgubbar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda och tillsätt övriga ingredienser och rör tills allt är väl blandat. Häll smeten i smord och bröad tårtform, ca 22 cm i diameter eller en 2-liters kakform. Grädda 30 - 35 minuter i 200 grader och låt kakan svalna.
Mosa jordgubbarna och blanda ned apelsinskalet i vaniljkrämen. Dela kakan i två eller tre bottnar och lägg ihop dem med jordgubbar och vaniljkräm emellan. Så långt kan man förbereda dagen innan och tårtan blir också saftigast så. Garnera strax före serveringen med vispad grädde, hela jordgubbar ovanpå tårtan och skivade runt om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar