SOCKERBULLAR MED MANGO
Här har vi förnyat krämbullarna med lite mango i fyllningen.
44 st
50 g jäst
5 dl mjölk, ca 20 grader
1 ägg
1½ dl socker
1 tsk stött kardemumma
13 1/2 - 14 1/2 dl vetemjöl
200 g mjukt smör
1 tsk salt
Fyllning:
4 dl vaniljkräm eller marsánkräm
150 g mango, färsk eller fryst
Pensling och garnering:
1 ägg
100 g smör
2 dl socker
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör u jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Klicka i smöret lite efter hand. Arbeta degen riktigt smidig och blank. Tillsätt salt och arbeta degen ytterligare några minuter. Låt jäsa under bakduk 1 - 1½ timme.
Dela degen i bitar och forma till bullar på mjölat bakbord. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 - 40 minuter.
Lägg vaniljkrämen i en spritspåse med tyll. Spritsa in vaniljkrämen genom att trycka in tyllen i bullarna. Skär mangon i små bitar och tryck lite lätt ner några i varje bulle. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 7 - 10 minuter.
Smält smöret. Pensla bullarna med smör och doppa dem i socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar