tisdag 5 september 2023

Sockerbullar med mango

SOCKERBULLAR MED MANGO

Här har vi förnyat krämbullarna med lite mango i fyllningen.

44 st

50 g jäst
5 dl mjölk, ca 20 grader
1 ägg
1½ dl socker 
1 tsk stött kardemumma
13 1/2 - 14 1/2 dl vetemjöl
200 g mjukt smör
1 tsk salt

Fyllning:
4 dl vaniljkräm eller marsánkräm
150 g mango, färsk eller fryst

Pensling och garnering:
1 ägg
100 g smör
2 dl socker


Sätt ugnen på 225 grader.

Rör u jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Klicka i smöret lite efter hand. Arbeta degen riktigt smidig och blank. Tillsätt salt och arbeta degen ytterligare några minuter. Låt jäsa under bakduk 1 - 1½ timme.

Dela degen i bitar och forma till bullar på mjölat bakbord. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 - 40 minuter. 

Lägg vaniljkrämen i en spritspåse med tyll. Spritsa in vaniljkrämen genom att trycka in tyllen i bullarna. Skär mangon i små bitar och tryck lite lätt ner några i varje bulle. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 7 - 10 minuter. 

Smält smöret. Pensla bullarna med smör och doppa dem i socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar