FESTLIG ÄPPELPAJ MED KARDEMUMMA
Mördegsskalet fylls med äpplen och kardemumma. Crème fraîche gör att kakan får en trevlig, sötsyrlig ton.
10 bitar
150 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 ägg
1 äpple
1 msk socker
½ tsk kardemummakärnor
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i ägget och blanda i mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop crème fraîche, socker och ägg och häll i formen. Kärna ur och dela äpplet i bitar och blanda med socker och stött kardemumma. Strö över smeten och grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter.
Servera gärna med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar