RABARBERKLADDKAKEMUFFINS
100 g smör
100 g vit choklad (gärna chokladknappar,
de är oftast billigare och du slipper hacka)
2 dl socker
2 ägg
1 krm salt
1 tsk kardemumma, gärna nymortlad
2 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g rabarber
½ msk potatismjöl eller maizena
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och hacka chokladen. När smöret smält, ta kastrullen från värmen och blanda ned chokladen så att den smälter. Fyll på med socker, salt och mortlad kardemumma. Blanda ned 1 ägg i taget och rör smeten slät. Blanda ned vetemjöl och rör om.
Ställ ut stabila muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fördela kladdkakesmeten jämnt. Dela rabarberna i mindre bitar, ca ½ cm, och lägg i en djup tallrik. Strössla potatismjöl över och blanda om så att mjölet fastnar överallt. Lägg ut rabarbern i muffinsformarna. Grädda tills de fått en snygg yta, kring 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar