CHEESECAKE MED RÅRÖRDA LINGON
Krämig cheesecake med rårörda lingon.
12 bitar
Botten:
400 g digestivekex
125 g smält smör
Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
300 g naturell färskost
250 g vaniljkvarg 10%
½ dl Maizena majsstärkelse
2 dl crème fraîche
200 g vit choklad
Topping:
100 g naturell färskost
½ dl florsocker
Rårörda lingon:
125 g frysta lingon
3/4 dl socker
Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten av en springform, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Rårörda lingon:
Rör ihop frysta lingon med socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara sedan lingonen i kylen.
Botten:
Mixa kexen fint i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten samt på kanten av springformen. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.
Fyllning:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker krämigt med en elvisp. Vänd ned färskost, kvarg, majsstärkelse och crème fraîche. Smält chokladen över vattenbad och vänd ned i smeten. Blanda till en jämn kräm. Häll fyllningen i formen och grädda mitt i ugnen 1 ½ timme. Cheesecaken ska vara helt fast i mitten.
Låt kakan svalna och ställ sedan in i kylen, gärna över natten så att den hinner sätta sig ordentligt. Vid servering, vänd ihop färskost och florsocker och bred ut över kakan. Toppa med lingonen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar