ÄPPELKLADDKAKA MED KOKOS- OCH KOLATOSCA
Den här kakan är precis så god som den låter. Magisk helt enkelt.
12 bitar
150 g smör
2 dl socker
2 rivna äpplen
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
3 ägg
Kokostosca:
100 g smör
1½ dl ljus sirap
4 dl rostade kokoschips eller kokosflingor
2 nypor havssalt
Tillbehör:
vispad grädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör ihop med socker, rivet äpple, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Tillsätt ett ägg i taget och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Tosca:
Smält smöret och tillsätt sirapen. Låt sjuda ihop ca 5 minuter. Vänd sedan ned kokos och litet salt.
När kakan bakats 15 minuter, ta ut och bred på toscasmeten. Baka ytterligare 10 minuter eller tills toscan har fått en gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna före servering och servera gärna en klick lättvispad grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar