BJÖRNBÄRS- OCH KARDEMUMMAKAKA
En saftig kaka full med kardemummasmakoch stora, härliga björnbär.
12 bitar
2 ägg
3 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 msk kardemumma, nystött
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g björnbär, färska eller frysta
Till formen:
smör
mandelspån
ströbröd
Sätt ugnen på 200 grader. Sörj och bröa en kakform som rymmer 1½ liter, först med mandelspån och sedan med ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölk eller vatten. Vispa ner blandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten. Rör i björnbären och häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar