BLÅBÄRSRIPPLAD VANILJKAKA
Som tigerkaka fast med blåbär.
10 bitar
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
2 dl blåbär, frysta eller färska
0
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1½ liter.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Vispa ned mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och vänd ned i smeten. Lägg 1/3 av smeten i en annan bunke tillsammans med blåbär, färska eller halvtinade. Vispa till en blå smet, låt gärna en del av blåbären förbli hela.
Varva vaniljsmet och blåbärssmet i formen. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Låt vila i formen ca 10 minuter innan den vänds upp på galler och får svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar