BÄRKAKA MED VANILJ
8 bitar
100 g smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
1 ägg
100 g bär, t ex jordgubbar och vinbär
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, mjöl och ägg. Smörj en avlång brödform väl och häll i smeten. Strö över bär och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter.
Låt kakan svalna 10 minuter, skär den i bitar och servera.
8 bitar
100 g smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
1 ägg
100 g bär, t ex jordgubbar och vinbär
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, mjöl och ägg. Smörj en avlång brödform väl och häll i smeten. Strö över bär och grädda i nedre delen av ugnen 30 minuter.
Låt kakan svalna 10 minuter, skär den i bitar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar