SOCKERKAKA MED ÄPPLE OCH MANDEL
Klassisk äppelkaka som får god smak av mandelmassa. En klick vaniljsås till är helt rätt (och det är alltid rätt med vaniljsås i mitt tycke, även utan kaka!!!).
8 - 10 bitar
125 g smör
100 g mandelmassa
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl kesella
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
2 äpplen
25 g mandelspån
1½ msk pärlsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vispa ned mjöl och smör.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ned dem i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Känn med sticka att kakan är genomgräddad.
Klassisk äppelkaka som får god smak av mandelmassa. En klick vaniljsås till är helt rätt (och det är alltid rätt med vaniljsås i mitt tycke, även utan kaka!!!).
8 - 10 bitar
125 g smör
100 g mandelmassa
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl kesella
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
2 äpplen
25 g mandelspån
1½ msk pärlsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt svalna. Riv mandelmassan. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mandelmassa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vispa ned mjöl och smör.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stick ned dem i smeten. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Känn med sticka att kakan är genomgräddad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar