NEKTARINKAKA MED MANDEL
15 bitar
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
100 g mandelmassa
3 nektariner
50 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Rör ihop smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Tillsätt grädde och riven mandelmassa och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Dela nektarinerna i klyftor och lägg dem vackert över smeten. Strö på mandelspån och grädda ca 40 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.
15 bitar
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
100 g mandelmassa
3 nektariner
50 g mandelspån
Sätt ugnen på 175°.
Rör ihop smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Tillsätt grädde och riven mandelmassa och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Dela nektarinerna i klyftor och lägg dem vackert över smeten. Strö på mandelspån och grädda ca 40 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar